Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023

New E-twinning Project

 



Το Νηπιαγωγείο Πέρδικας επιμένει ευρωπαϊκά.....

αυτή τη φορά με τη συμμετοχή του σε ένα e-twinning πρόγραμμα ευρωπαϊκής εμβέλειας και το έργο με τίτλο "Let' s 'see sight-ing' around the world". Ιδρυτής του project και βασικός συντονιστής του είναι το νηπιαγωγείο μας, με συν-ιδρυτή ένα νηπιαγωγείο από τη χώρα της Σερβίας. Στο έργο θα συμπράξουν 6 διαφορετικές χώρες της Ε.Ε., οι οποίες θα εμβαθύνουν και θα παρουσιάσουν στους εταίρους, μέσα από σχεδιασμένες, συνεργατικές και  εξ αποστάσεως δραστηριότητες, το πιο διάσημο αξιοθέατο της χώρας τους, έχοντας ως απώτερο στόχο την κατανόηση της έννοιας της πολιτισμικής κληρονομίας και της αξίας της, καθώς και τη σπουδαιότητα της μοναδικότητά της. Στο έργο συμμετέχουν ενεργά 3 ακόμα νηπιαγωγεία από τη χώρα μας, καθώς και νηπιαγωγεία από της χώρες της Ισπανίας, της Ιταλίας, της Πολωνίας και της Γαλλίας.

 Η βασική ιδέα του έργου είναι να «ταξιδέψουμε» ψηφιακά και εξ αποστάσεως, ώστε να γνωρίσουμε παγκόσμιας εμβέλειας αξιοθέατα του κόσμου. Οι συμμετέχουσες χώρες μέσα από συνεργατικές και εξ αποστάσεως δραστηριότητες θα γνωστοποιήσουν το πιο σημαντικό πολιτιστικό μνημείο της χώρας τους, ενώ ταυτόχρονα θα γνωρίσουν άλλα, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα επαφής με τη διαφορετική πολιτισμική κληρονομιά άλλων χωρών και κάνοντας αντιληπτή τη μοναδικότητά της και της αξία της.

Το έργο θα έχει διάρκεια από τα μέσα Ιανουαρίου έως και το τέλος της διδακτικής χρονιάς και βασική γλώσσα υλοποίησής του θα είναι η αγγλική σε πια προσπάθεια να γίνει αντιληπτή και η αναγκαιότητα ύπαρξης μιας κοινής γλώσσας επικοινωνίας ανά τον κόσμο, μιας lingua franca. Ωστόσο, μέσα από συγκεκριμένες δραστηριότητες θα δοθεί η ευκαιρία στους συμμετέχοντες να εκφραστούν και στην μητρική τους γλώσσα, προβάλλοντας έτσι το πολυγλωσσικό και πολυπολιτισμικό στοιχείο των σύγχρονων κοινωνιών και κάνοντας έτσι αισθητή την πολυμορφία και διαφορετικότητα και σε άλλες της εκφάνσεις.

Το έργο θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων για τους άξονες: "Οικολογία-Παγκόσμια και Τοπική Φυσική Κληρονομία" από την θεματική ενότητα "Φροντίζω το Περιβάλλον" και "STEM/Εκπαιδευτική Ρομποτική" από τη θεματική ενότητα "Δημιουργώ και Καινοτομώ-Δημιουργική Σκέψη και Πρωτοβουλία".




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου