Κυριακή 17 Μαΐου 2020

ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΤΟΥ......

 Ο Μάιος έφτασε ήδη στα μισά του και δεν θα μπορούσε να περάσει χωρίς να ασχοληθούμε καθόλου με αυτά που κυρίως τον χαρακτηρίζουν, που είναι:...... Μα τι άλλο;.......Τα λουλούδια φυσικά!!!
 Όπως έχουμε όλοι αντιληφθεί, η φύση γύρω μας έχει ανθίσει, έχει γεμίσει χρώματα και μυρωδιές και σίγουρα όλοι μας έχουμε δει, έχουμε αγγίξει, έχουμε μυρίσει ένα λουλούδι, έχουμε θαυμάσει τα διάφορα είδη και τα χρώματά του, έχουμε αισθανθεί κάτι μέσα από την επαφή μας με αυτά και έχουμε αναπτύξει διάφορες ιδέες, αλλά και απορίες και ερωτήματα γύρω από την ύπαρξη τους. 
Σε πρώτη φάση λοιπόν καλείσαι να διατυπώσεις τις σκέψεις, τα συναισθήματά σου και τις απορίες σου γύρω από τα λουλούδια και να τα καταγράψεις στον ακόλουθο συνεργατικό πίνακα.
Η καταγραφή σου θα αποτελείται από μια ζωγραφιά, η οποία θα αποτυπώνει κάποιο ερώτημα ή σκέψη ή συναίσθημα, αλλά και μια φράση (την οποία θα πληκτρολογήσεις με τη βοήθεια ενός ενήλικα), η οποία θα αποτυπώνει λεκτικά τη ζωγραφιά σου. Περιμένουμε να γεμίσει ο πίνακας μας με όλα αυτά που σκέφτεστε και αισθάνεστε για τα λουλούδια.......



Στην συνέχεια, στην πρώτη βόλτα που θα κάνεις και θα έρθεις σε επαφή με την φύση, θα θέλαμε να εντοπίσεις ένα λουλούδι που σου αρέσει πολύ και να το φωτογραφίσεις. Ρώτησε κάποιον ενήλικα για την ονομασία του συγκεκριμένου λουλουδιού και κατέγραψε το σε ένα χαρτί. Μη ξεχάσεις να τα στείλεις στην κυρία σου!!! Όλοι μαζί θα προσπαθήσουμε να συνθέσουμε ένα ψηφιακό φυτολόγιο και θα θέλαμε να περιλαμβάνει όσο περισσότερα είδη λουλουδιών μπορούμε..... Αναμένουμε με ανυπομονησία τα λουλουδάκια σας........

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου