Τρίτη 12 Μαΐου 2020

ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ.....

Με αφορμή τη 18η Μαΐου που έχει οριστεί ως Διεθνής Ημέρα Μουσείων, το Etwinning έργο "Μένουμε Σπίτι...Μαζί" ετοίμασε για σας την παρακάτω δράση, για να ζήσετε μια μοναδική εξ αποστάσεως περιπέτεια στο Μουσείο!!!










Kαι για να ξεκινήσει η περιπέτεια μας..... ιδού το εισιτήριο σας:

Για να μπείτε στο Μουσείο πρέπει πρώτα να βρείτε το μυστικό στοιχείο που κρύβεται στο εισιτήριο. Για να γίνει αυτό, πρέπει να ζωγραφίσετε μια ζελατίνα κόκκινη και να την τοποθετήσετε μπροστά στο τετράγωνο της κρυμμένης εικόνας, ώστε να μπορέσει να αποκαλυφθεί το κρυμμένο αντικείμενο. Για να διευκολυνθείτε παρακολουθείστε το παρακάτω video:



Στη συνέχεια παίξτε το παιχνίδι που ακολουθεί στον παρακάτω σύνδεσμο......Για να μπορέσετε να το ολοκληρώσετε, πρέπει να βρείτε τον μυστικό κωδικό που υπάρχει κρυμμένος σε έναν από τους πίνακες.

https://view.genial.ly/5eb53e54639bfa0d0fdc066c/game-breakout-to-moyseio-twn-moyseiwn

Τέλος, ζητάμε από εσάς να εντοπίσετε ένα παλιό αντικείμενο μέσα στο σπίτι σας ή στον άμεσα προσβάσιμο χώρο σας και να το φωτογραφίσετε. Ζητήστε πληροφορίες για αυτό από μεγαλύτερούς σας. Γράψτε ένα καρτελάκι με την ονομασία του αντικειμένου και ηχογραφήστε τις πληροφορίες που έχετε μάθει για αυτό. Τις πληροφορίες αυτές μπορείτε να τις καταγράψετε και σε ένα χαρτί, εφόσον επιθυμείτε. Όλα αυτά τα στέλνουμε στην κυρία! Ένα ψηφιακό μουσείο ετοιμάζεται.... με αντικείμενα που θα επιλέξετε εσείς, σε συνεργασία με άλλα Νηπιαγωγεία της χώρας μας. Περιμένουμε με αγωνία τα αντικείμενά σας!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου