Παρασκευή 17 Απριλίου 2020

ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΕΘΙΜΑ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ.....ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΙΚΟΝΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΑΣΕΙΣ....
                                                                       


Το Πάσχα το ελληνικό είναι απόλυτα συνυφασμένο με ήθη και έθιμα, τα οποία αναβιώνονται με θέρμη όλη την Μεγάλη Εβδομάδα. Το ασβέστωμα και άσπρισμα της αυλής, τα σπιτικά πασχαλινά αβγοκούλουρα με τις εξαίσιες μυρωδιές τους, τα ζεστά τσουρέκια, το βάψιμο των πασχαλινών αβγών, το στόλισμα του επιταφίου, η λαμπάδα και τα δώρα της νονάς,  η  σπιτική μαγειρίτσα και το σούβλισμα του οβελία είναι μερικά από τα πιο γνωστά έθιμα της χώρας μας. 
Υπάρχουν όμως και κάποια που δεν είναι και τόσο γνωστά σε όλους, που προέρχονται από διάφορες περιοχές της Ελλάδας και που όμως είναι εξίσου σημαντικά και συνάμα ιδιαίτερα. Πολλά ίσως να τα έχεις ξανακούσει....άλλα πάλι τα ακούς για πρώτη φορά!!! Αξίζει όμως να τα γνωρίσεις....γιατί αυτή η διαφορετικότητα και η ετερογένεια του κάθε τόπου και της κάθε γωνιάς της χώρας μας, την κάνει τόσο μοναδική και ιδιαίτερη!!! Γιατί μέσα από αυτή την ποικιλομορφία....έρχεται και η διαφορά!!!
 Έχει δημιουργηθεί για σένα ένας χάρτης της χώρας μας με όσο το δυνατόν περισσότερα έθιμα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Κάνοντας κλικ πάνω στην κάθε περιοχή θα γνωρίσεις και από ένα πασχαλινό έθιμο που την αντιπροσωπεύει και τη χαρακτηρίζει. Κάνε λοιπόν μια περιήγηση και γνώρισε πασχαλινά έθιμα από διαφορετικές περιοχές της χώρας μας...... Έπειτα διάλεξε δύο από αυτά που σου έκαναν περισσότερο εντύπωση και αποτύπωσε τα στο χαρτί γράφοντας πάνω και την περιοχή από την οποία προέρχονται..... Ένα μεγάλο βιβλίο με πασχαλινά έθιμα από κάθε γωνίας της Ελλάδας ετοιμάζεται.....Και θέλουμε να βοηθήσεις και συ σε όλο αυτό!!! Καλό σου ταξίδι λοιπόν!

https://www.thinglink.com/scene/1303721740039356418?editor-closed&fbclid=IwAR0QWHjUCY6YBWTgTckniea1Q0p4ZydbJ7-YQ54eKIeNSE4ZRP5cwxnJpag

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου