Πέμπτη 12 Μαΐου 2022

ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΕΡΔΙΚΑΣ "ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ CLIL"

 

Το Νηπιαγωγείο Πέρδικας από τις 16 έως τις 22 Μαρτίου 2022 βρέθηκε στην Μαδρίτη της Ισπανίας προκειμένου να συμμετάσχει σε μια επιμορφωτική δραστηριότητα στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ για την Σχολική Εκπαίδευση. Το συγκεκριμένο διάστημα εκπρόσωποι του Νηπιαγωγείου, έλαβαν μέρος σε διεθνική συνάντηση κατάρτισης με θέμα «CLIL: Language as a tool for innovation and effectiveness in teaching».

Στα πλαίσια βραχυπρόθεσμων προγραμμάτων KA122 για τη Σχολική Εκπαίδευση το Νηπιαγωγείο Πέρδικας συμμετέχει με το 18μηνο Σχέδιο Δράσης «CLIL-ing, Playing and Learning in Kindergarten», του οποίου η συγκεκριμένη δραστηριότητα κινητικότητας για επιμόρφωση αποτελεί μέρος. Επόμενη δράση στα πλαίσια του συγκεκριμένου σχεδίου θα διεξαχθεί το προσεχές διδακτικό έτος στην Κύπρο με δραστηριότητες παρακολούθησης μαθημάτων (job shadowing) σε νηπιαγωγεία της Μεγαλονήσου (Λευκωσία και Πάφο).

Στόχος του συγκεκριμένου Σχεδίου Δράσης είναι να επιμορφωθούν οι εκπαιδευτικοί του Νηπιαγωγείου πάνω σε ζητήματα θεωρητικής αλλά και πρακτικής εφαρμογής της μεθοδολογίας CLIL για την εκμάθηση της Αγγλικής ως δεύτερης γλώσσας σε επίπεδο προσχολικής εκπαίδευσης, καθώς και η υιοθέτηση καλών πρακτικών εφαρμογής της προσέγγισης με απώτερο σκοπό την εφαρμογή της και στο εκπαιδευτικό πλαίσιο του Νηπιαγωγείου Πέρδικας.

Κατά τη διάρκεια της υλοποιημένης δραστηριότητας κατάρτισης, οι εκπαιδευτικοί του Νηπιαγωγείου είχαν τη δυνατότητα να εμπλουτίσουν το θεωρητικό τους υπόβαθρο και το αποθετήριο των εκπαιδευτικών πρακτικών τους σχετικά με την προσέγγιση CLIL, καθώς και να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους με ψηφιακά εργαλεία, προκειμένου να εφαρμοστεί η συγκεκριμένη μέθοδος και στις τάξεις του Νηπιαγωγείου τους.

Πέρα από την επιστημονική και επαγγελματική κατάρτιση που παρείχε το συγκεκριμένο σεμινάριο, οι συμμετέχοντες είχαν τη ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με εκπαιδευτικούς από άλλα σχολεία της Ελλάδας αλλά και της Ισπανίας με κοινά ενδιαφέροντα και επιδιώξεις, να συνδιαλεχθούν και να ανταλλάξουν ιδέες, απόψεις και εμπειρίες.

Το Νηπιαγωγείο Πέρδικας «ανανεώνει λοιπόν το ραντεβού του» με την μεθοδολογία CLIL το προσεχές διδακτικό έτος στην Κύπρο με περαιτέρω εκπαιδευτικές διερευνήσεις και δράσεις.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου