Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020

Αξίζει να ρίξετε μια ματιά και στην τελική "αποτύπωση" του έργου του Νηπιαγωγείου μας, στα πλαίσια της συμμετοχής μας στο "ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ....ΜΑΖΙ!!!". Με πολύ χαρά λοιπόν σας παρουσιάζουμε συγκεντρωτικά όλα αυτά με τα οποία καταπιαστήκαμε, όλα αυτά με τα οποία ασχοληθήκαμε, όλα αυτά που δημιουργήσαμε και μάθαμε με αφορμή τη ενεργή εμπλοκή μας στο συγκεκριμένο etwinning έργο!!! Φυσικά, και είμαστε όλοι πολλοί χαρούμενοι που συμμετείχαμε, αλληλεπιδράσαμε, συν-δημιουργήσαμε, μάθαμε και χρησιμοποιήσαμε τις Τ.Π.Ε. στην εκπαιδευτική διαδικασία μέσα από το συγκεκριμένο έργο!!! Ήταν πραγματικά μια υπέροχη εμπειρία που είχε πολλά να μας προσφέρει!!! Ευχαριστούμε πολύ τις συναδέλφους, δημιουργούς του εν λόγω έργου, Μαρίνα Ζαχαρία και Αριάδνη Ευαγγελοπούλου για την ευκαιρία που μας έδωσαν να συμμετέχουμε, καθώς και όλη τη συντονιστική ομάδα που εργάστηκε background για το σχεδιασμό και υλοποίηση του. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε την συντονίστρια της δικής μας ομάδας, Κικιλία Τσουκαλά, για την υποστήριξη και βοήθεια που μας προσέφερε καθ' όλη τη διάρκεια εκπόνησης του έργου. Και εις άλλα έργα με υγεία......

Τρίτη 23 Ιουνίου 2020

ΕΚΔΗΛΩΣΗ "ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗΣ"

Οδεύοντας προς το κλείσιμο της φετινής "επεισοδιακής" σχολικής χρονιάς.....κάτι όμορφο ετοιμάζεται να πραγματοποιηθεί στο Νηπιαγωγείο μας.....Stay tuned!!!

Πέμπτη 28 Μαΐου 2020

ΦΩΝΟΥΛΑ Λ, λ.....

Παρακολουθώ το ακόλουθο video. Εντοπίζω και αντιγράφω τις λέξεις που αρχίζουν ή περιέχουν τη φωνούλα Λ, λ και κυκλώνω το γράμμα.


Στη συνέχεια προσπαθώ να δημιουργήσω με ότι υλικά υπάρχουν διαθέσιμα στο σπίτι μου (καπάκια, καλαμάκια, ξυλάκια, κορδέλες, όσπρια κτλ) ένα δικό μου Λ, λ. Δεν ξεχνάμε να στείλουμε φωτογραφία στην κυρία μας!!!
Τέλος, ετοιμάσαμε ένα κουίζ για σένα και θα το βρεις στον παρακάτω σύνδεσμο. Είναι πολύ απλό και είμαστε σίγουροι ότι θα τα καταφέρεις να βρεις όσες λέξεις αρχίζουν από τη φωνούλα Λ, λ.





Τετάρτη 27 Μαΐου 2020

Λ, λ όπως......Λουλούδι!!!

Παρακολούθησε το παρακάτω videο και παρατήρησε πια είναι η φωνούλα που υπερτερεί στις λέξεις που περιέχονται στην πλοκή του.


Στη συνέχεια, πάρε χαρτί και μαρκαδόρους και ζωγράφισε 3 λέξεις που να αρχίζουν από τη φωνούλα Λ, λ που ΔΕΝ περιέχονται στο συγκεκριμένο video. Μπορείς αν θες να γράψεις και τον ορισμό τους.
Τέλος, χρησιμοποίησε ότι υλικά έχεις διαθέσιμα στο σπίτι σου και φτιάξε την χαρτόκουκλα του Λ, λ. Άσε τη φαντασία σου ελεύθερη και δώσε στο δικό σου Λ, λ τη μορφή που θέλεις! Μη ξεχάσεις να φωτογραφίσεις τη δημιουργία σου και να μας τη στείλεις.... Καλή επιτυχία!!!                                            

Τρίτη 26 Μαΐου 2020

ΛΟΥΛΟΥΔΟΑΙΝΙΓΜΑΤΑ-ΛΟΥΛΟΥΔΟΜΑΝΤΕΜΑΤΑ....

Κι αφού λοιπόν γνωρίσαμε διάφορα είδη λουλουδιών μέσα από διάφορες δραστηριότητες τέχνης....ήρθε η ώρα να φτιάξουμε το δικό μας βάζο με λουλούδια!!! Πώς θα επιλέξουμε όμως τα λουλούδια που θα ζωγραφίσουμε μέσα σε αυτό; O Βάζος ο Λουλουδένιος σου έχει τη λύση....Ακολούθησε τις οδηγίες του και φτιάξε το πιο όμορφο και ευωδιαστό βάζο που μπορείς!!! Βάλε τα δυνατά σου!!! Η κυρία περιμένει τη φωτογραφία σου.....

Δευτέρα 25 Μαΐου 2020

ΑΡΩΜΑ ΤΕΧΝΗΣ......

Παρακολούθησε το παρακάτω video και φέρε στη μνήμη σου την Αλφαβήτα των Λουλουδιών. Στην συνέχεια διάλεξε ένα από τα γράμματα της Αλφαβήτα και ζωγράφισε τον πίνακα που το αντιπροσωπεύει.....Μη ξεχάσεις να το στείλεις το κυρία σου!!!

Στη συνέχεια κάνε την παρακάτω αντιστοίχιση. Για να δούμε ποιος πίνακας αντιστοιχεί με το κάθε λουλούδι;

Gallery λουλουδιων, an interactive worksheet by alekasioz81
liveworksheets.com


 Στον παρακάτω σύνδεσμο θα βρεις και ένα μουσικό-λουλουδένιο κουίζ!!! Τι λες θα τα καταφέρεις; Καλή Διασκέδαση....

https://quizizz.com/join/quiz/5eb9bcfb71a474001b3d455c/start




Πέμπτη 21 Μαΐου 2020

O ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ ΑΚΗ ΣΠΙΤΑΚΗ

Ας κάνουμε ένα διάλειμμα από τα λουλούδια γιατί ο Άκης Σπιτάκης έχει να μας αναθέσει μια ακόμα αποστολή. Την τελευταία για φέτος!!! Για αυτό ας βάλουμε κι αυτή τη φορά τα δυνατά μας για να το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα! Παρακολούθησε το παρακάτω video και πάρε μια γεύση περί τίνος πρόκειται....

Ο Άκης Σπιτάκης λοιπόν έπιασε δουλειά σε ένα περιοδικό ταξιδιωτικού ενδιαφέροντος και του ζήτησαν να κάνει ένα ταξιδιωτικό ρεπορτάζ. Πιο συγκεκριμένα, του ζήτησαν να παρουσιάσει πολύ όμορφα μέρη από την χώρας μας, έτσι ώστε να γίνουν γνωστά στο ευρύ κοινό και να προσελκύσουν έτσι κόσμο να τα επισκεφθεί και να τα γνωρίσει από κοντά!!! Όμως είναι οι πρώτες του μέρες στη δουλειά και δυσκολεύεται πολύ αρχικά να επιλέξει το μέρος και έπειτα να το αξιοποιήσει δημοσιογραφικά. Θα μπορούσαμε λες να τον βοηθήσουμε; Σας πάει κάποιο μέρος στο μυαλό για να του προτείνουμε να καλύψει με το ρεπορτάζ του;  Ναι, ναι!!! Νομίζω η ιδέα σας είναι πολύ ωραία!!! Θα του προτείνουμε το χωριό μας!!!Έχουμε τόσο όμορφα πράγματα να παρουσιάσουμε από τον τόπο μας! Πάρτε λοιπόν την φωτογραφική μηχανή, φορτωθείτε το σάκο σας με τα απαραίτητα και ξεκινάμε για μια περιήγηση στα πιο όμορφα μέρη του χωριού μας. Σαββατοκύριακο έρχεται και θα μπορούσαμε να επισκεφθούμε και να φωτογραφήσουμε τις όμορφες παραλίες μας, τα γραφικά ξωκλήσια μας, το ποτάμι, τον αρχαίο οικισμό του Δημοκάστρου, την όμορφη πλατεία μας, το λαογραφικό μας Μουσείο, την όμορφη θέα μας από το παρατηρητήριο του χωρίου μας και τόσα άλλα μέρη που κάνουν την Πέρδικα τόσο όμορφη και ξεχωριστή!!! Καθένας από εσάς θα αναλάβει να φωτογραφίσει και να παρουσιάσει από ένα σημείο ενδιαφέροντος. Μαζί με τη φωτογραφία θα μας αποστείλετε και ένα σύντομο πληροφοριακό υλικό, γραπτά ή προφορικά (ηχογράφηση) που να αφορούν στο σημείο που εστιάσατε. Πάμε λοιπόν να βοηθήσουμε τον Άκη Σπιτάκη να κάνει το πιο όμορφο ταξιδιωτικό ρεπορτάζ ever!!! Πάμε να κάνουμε το τόπο μας γνωστό σε όλη την Ελλάδα!!!

Τετάρτη 20 Μαΐου 2020

"ΓΡΑΦΩ" ΜΕ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ......

"Bρες τη λέξη μου"

Εύχομαι να μελετήσαμε όλοι "την γκαλερί των λουλουδιών", να γνωρίσαμε λουλούδια που πιθανόν δεν ξέραμε, αλλά και να θυμηθήκαμε την Αλφαβήτα! Ακολουθεί μια σύντομη αλλά απαιτητική δραστηριότητα και σας θέλουμε όλους συγκεντρωμένους. Θα επιλέξετε μία λέξη που να αντιπροσωπεύει κάτι που σας αρέσει πολύ ή που να σας εκφράζει. Θα γράψετε τη λέξη αυτή με τη βοήθεια ενός ενήλικα σε ένα χαρτί. Προσοχή!!! Η λέξη θα πρέπει να περιέχει ΜΟΝΟ γράμματα που περιλαμβάνονται στην "Αλφαβήτα των Λουλουδιών". Στην συνέχεια θα πρέπει να "γράψετε" τη λέξη χρησιμοποιώντας τα λουλούδια που αντιπροσωπεύουν το αντίστοιχο γράμμα! Σας μπερδέψαμε; Για να σας βοηθήσουμε θα σας δώσουμε ένα παράδειγμα: Για να γράψουμε τη λέξη ΑΓΑΠΗ ζωγραφίζουμε: Ανεμώνη (Α), Γαρύφαλλο (Γ), Ανεμώνη(Α), Παπαρούνα (Π), Ηλιοτρόπιο (Η). Να θυμάστε ότι τα λουλούδια για την γραφή της λέξης θα πρέπει να τοποθετούνται το ένα δίπλα στο άλλο, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τα γράμματα στην συμβατική γραφή. Όταν θα γράψεις (στην ουσία θα ζωγραφίσεις) τη λέξη σου στο χαρτί θα μας τη στείλεις και εμείς θα πρέπει να μαντέψουμε ποια λέξη έχεις γράψει. Βάλε τα δυνατά σου και γράψε..... χρησιμοποιώντας αντί για γράμματα, λουλούδια!!!

Τρίτη 19 Μαΐου 2020

ΜΙΑ "ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ" ΑΛΦΑΒΗΤΑ ΤΩΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΩΝ.....

Σίγουρα θα έχετε καταλάβει ότι είναι τόσα πολλά τα είδη των λουλουδιών που υπάρχουν στην φύση που είναι λίγο δύσκολο να τα θυμόμαστε και να τα αναγνωρίζουμε όλα.... Επίσης, είναι πάρα πολλοί οι ζωγράφοι και οι καλλιτέχνες που ασχολήθηκαν στα έργα τους και αποτύπωσαν ο καθένας με τον δικό του μοναδικό τρόπο το θέμα "Λουλούδια". Στην παρακάτω παρουσίαση επιλέξαμε για σένα μερικά από τα πιο γνωστά αλλά και "πολυζωγραφισμένα" λουλούδια από τα χέρια διάσημων καλλιτεχνών. Η συγκεκριμένη παρουσίαση όμως δεν είναι τυχαία....Τα λουλούδια σας παρουσιάζονται με απόλυτη αλφαβητική σειρά....ώστε να θυμηθούμε αλλά και να εξασκηθούμε παραπάνω στα φωνήματα, αλλά και στις συνδέσεις τους με τα ονόματα των λουλουδιών.




Παρατήρησε τους  διάσημους πίνακες ζωγραφικής! Γνώρισε μερικά από τα πιο γνωστά είδη λουλουδιών και παρατήρησε το αρχικό τους γράμμα. Διάλεξε δύο από τα γράμματα της Αλφαβήτα, προσπάθησε να σκεφτείς και άλλα λουλούδια που να αρχίζουν από το ίδιο γράμμα και κατέγραψε τα σε ένα χαρτί. Στείλε τη λίστα σου στην κυρία σου. Στη συνέχεια προσπάθησε να "γράψεις με λουλούδια" και όχι με γράμματα στο παρακάτω διαδραστικό φύλλο εργασίας:



Κυριακή 17 Μαΐου 2020

ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΤΟΥ......

 Ο Μάιος έφτασε ήδη στα μισά του και δεν θα μπορούσε να περάσει χωρίς να ασχοληθούμε καθόλου με αυτά που κυρίως τον χαρακτηρίζουν, που είναι:...... Μα τι άλλο;.......Τα λουλούδια φυσικά!!!
 Όπως έχουμε όλοι αντιληφθεί, η φύση γύρω μας έχει ανθίσει, έχει γεμίσει χρώματα και μυρωδιές και σίγουρα όλοι μας έχουμε δει, έχουμε αγγίξει, έχουμε μυρίσει ένα λουλούδι, έχουμε θαυμάσει τα διάφορα είδη και τα χρώματά του, έχουμε αισθανθεί κάτι μέσα από την επαφή μας με αυτά και έχουμε αναπτύξει διάφορες ιδέες, αλλά και απορίες και ερωτήματα γύρω από την ύπαρξη τους. 
Σε πρώτη φάση λοιπόν καλείσαι να διατυπώσεις τις σκέψεις, τα συναισθήματά σου και τις απορίες σου γύρω από τα λουλούδια και να τα καταγράψεις στον ακόλουθο συνεργατικό πίνακα.
Η καταγραφή σου θα αποτελείται από μια ζωγραφιά, η οποία θα αποτυπώνει κάποιο ερώτημα ή σκέψη ή συναίσθημα, αλλά και μια φράση (την οποία θα πληκτρολογήσεις με τη βοήθεια ενός ενήλικα), η οποία θα αποτυπώνει λεκτικά τη ζωγραφιά σου. Περιμένουμε να γεμίσει ο πίνακας μας με όλα αυτά που σκέφτεστε και αισθάνεστε για τα λουλούδια.......



Στην συνέχεια, στην πρώτη βόλτα που θα κάνεις και θα έρθεις σε επαφή με την φύση, θα θέλαμε να εντοπίσεις ένα λουλούδι που σου αρέσει πολύ και να το φωτογραφίσεις. Ρώτησε κάποιον ενήλικα για την ονομασία του συγκεκριμένου λουλουδιού και κατέγραψε το σε ένα χαρτί. Μη ξεχάσεις να τα στείλεις στην κυρία σου!!! Όλοι μαζί θα προσπαθήσουμε να συνθέσουμε ένα ψηφιακό φυτολόγιο και θα θέλαμε να περιλαμβάνει όσο περισσότερα είδη λουλουδιών μπορούμε..... Αναμένουμε με ανυπομονησία τα λουλουδάκια σας........

Πέμπτη 14 Μαΐου 2020

ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ.....(συνέχεια)

 Δες το παρακάτω video και ενίσχυσε τις γνώσεις σου γύρω από τα είδη των Μουσείων που υπάρχουν και  γύρω από το τι μπορείς να συναντήσεις μέσα σε αυτά.....



Και επειδή οι συγκυρίες δεν μας επιτρέπουν ακόμα βόλτες σε Μουσεία σε πραγματικό χρόνο, σήμερα έχουμε ετοιμάσει για σένα μία εικονική περιήγηση σε ένα από τα πιο γνωστά μουσεία της Αθήνας, στο Μουσείο Μπενάκη. Απόλαυσε την περιήγησή σου, γνώρισε ενδιαφέροντα πράγματα μέσα από αυτήν και ζωγράφισε όποια από τα εκθέματα που περιέχονται σε αυτό σε εντυπωσίασε......

ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ


Κλείνοντας, παίξε τα παρακάτω παιχνίδια που ετοιμάσαμε για σένα, αξιολόγησε τις γνώσεις που απέκτησες και πέρασε δημιουργικά το χρόνο σου.....Καλή διασκέδαση......

Λύσε το κουίζ στον παρακάτω σύνδεσμο:
ΚΟΥΙΖ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ


ΜΟΥΣΕΙΟΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ:

Τρίτη 12 Μαΐου 2020

ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ.....

Με αφορμή τη 18η Μαΐου που έχει οριστεί ως Διεθνής Ημέρα Μουσείων, το Etwinning έργο "Μένουμε Σπίτι...Μαζί" ετοίμασε για σας την παρακάτω δράση, για να ζήσετε μια μοναδική εξ αποστάσεως περιπέτεια στο Μουσείο!!!










Kαι για να ξεκινήσει η περιπέτεια μας..... ιδού το εισιτήριο σας:

Για να μπείτε στο Μουσείο πρέπει πρώτα να βρείτε το μυστικό στοιχείο που κρύβεται στο εισιτήριο. Για να γίνει αυτό, πρέπει να ζωγραφίσετε μια ζελατίνα κόκκινη και να την τοποθετήσετε μπροστά στο τετράγωνο της κρυμμένης εικόνας, ώστε να μπορέσει να αποκαλυφθεί το κρυμμένο αντικείμενο. Για να διευκολυνθείτε παρακολουθείστε το παρακάτω video:



Στη συνέχεια παίξτε το παιχνίδι που ακολουθεί στον παρακάτω σύνδεσμο......Για να μπορέσετε να το ολοκληρώσετε, πρέπει να βρείτε τον μυστικό κωδικό που υπάρχει κρυμμένος σε έναν από τους πίνακες.

https://view.genial.ly/5eb53e54639bfa0d0fdc066c/game-breakout-to-moyseio-twn-moyseiwn

Τέλος, ζητάμε από εσάς να εντοπίσετε ένα παλιό αντικείμενο μέσα στο σπίτι σας ή στον άμεσα προσβάσιμο χώρο σας και να το φωτογραφίσετε. Ζητήστε πληροφορίες για αυτό από μεγαλύτερούς σας. Γράψτε ένα καρτελάκι με την ονομασία του αντικειμένου και ηχογραφήστε τις πληροφορίες που έχετε μάθει για αυτό. Τις πληροφορίες αυτές μπορείτε να τις καταγράψετε και σε ένα χαρτί, εφόσον επιθυμείτε. Όλα αυτά τα στέλνουμε στην κυρία! Ένα ψηφιακό μουσείο ετοιμάζεται.... με αντικείμενα που θα επιλέξετε εσείς, σε συνεργασία με άλλα Νηπιαγωγεία της χώρας μας. Περιμένουμε με αγωνία τα αντικείμενά σας!!!

Κυριακή 10 Μαΐου 2020

ΜΙΑ ΩΡΑΙΑ ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ.....

Ας συνεχίσουμε λοιπόν και ας ολοκληρώσουμε την θεματική μας ενότητα για την πεταλούδα....Μέσα από τη συγκεκριμένη πολυμεσική παρουσίαση θα έχετε την ευκαιρία να διευρύνετε τις γνώσεις σας, να μάθετε, να κατασκευάσετε και να παίξετε.....Καλή διασκέδαση!!!

Κυριακή 3 Μαΐου 2020

Η ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΤΑΛΟΥΔΑΣ

Για να δούμε πόσα πραγματικά ξέρεις για την εξέλιξη μιας πεταλούδας και τα στάδια που περνάει μέχρι να μεταμορφωθεί στην πεταλούδα που γνωρίζεις;
Παρακολούθησε το παρακάτω video ΧΩΡΙΣ να σου μεταφράζουν τους υπότιτλους και προσπάθησε να απαντήσεις στις ερωτήσεις που θα σου εμφανιστούν κατά τη διάρκειά του. Κατέγραψε τις απαντήσεις σου σε ένα χαρτί με όποιον τρόπο μπορείς (λέξη, εικόνα, ζωγραφιά κτλ) και στείλε τες στην κυρία σου. Έπειτα, παρακολούθησε πάλι το video βάζοντας ελληνικούς υπότιτλους (στο:https://safeyoutube.net/w/sFcB), τους οποίους θα σου διαβάζει κάποιος ενήλικας. Πόσες από τις ερωτήσεις που προηγήθηκαν είχες σωστές και πόσες λάθος;  Να είσαι σίγουρος ότι τελειώνοντας και αυτή τη θεματική ενότητα, όλες οι απορίες και οι προβληματισμοί σου θα έχουν λυθεί και καμία από τις ερωτήσεις αυτές δεν θα απαντήσεις  πάλι λάθος....... 



Τι λες; Θα καταφέρεις να θυμηθείς τα στάδια, τα οποία διαμεσολάβησαν μέχρι να διαμορφωθεί η πεταλούδα; Λύσε το παρακάτω διαδραστικό φύλλο εργασίας σειροθετώντας τις εικόνες.....


Η μεταμορφωση της πεταλουδας, an interactive worksheet by georgetta
liveworksheets.com



Θα κλείσουμε με ένα παιχνίδι αντιστοίχισης λέξεων που σχετίζονται με τη μεταμόρφωση της Πεταλούδας.....

Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ!!!

Πάτα πάνω στον παρακάτω σύνδεσμο και άκου τι έχει να σου πει η κυρία σου για σημερινή ημέρα....Σίγουρα και αυτή η Πρωτομαγιά δεν θα είναι όπως τις άλλες......


https://www.voki.com/site/pickup?scid=16345095&chsm=1cf8efc935a3f065c00ee970e7890502



         


ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!!!

 Αυτό το πρωτομαγιάτικο στεφάνι είναι φτιαγμένο με πολύ αγάπη για σένα και για να περάσεις ένα όμορφο και δημιουργικό τριήμερο. Πάτα πάνω στις χρωματιστές ενδείξεις και ακολούθησε τις οδηγίες για την εκπόνηση των δραστηριοτήτων... Να περάσετε όμορφα!!!

"ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΗ ΚΑΜΠΙΑ".....Η ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ ΔΙΑΣΚΕΥΗ.....



Τετάρτη 29 Απριλίου 2020

ΟΙ ΦΡΟΥΤΟΦΑΓΟΙ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Αν θυμάστε καλά η πρωταγωνίστρια της ιστορίας μας, η κάμπια, είχε εντάξει στην καθημερινή της διατροφή τα φρούτα. Την Δευτέρα το μενού της είχε μήλο, την Τρίτη αχλάδια, την Τετάρτη δαμάσκηνα, την Πέμπτη η διατροφή της είχε φράουλες, ενώ την Παρασκευή  πορτοκάλια. Τις διατροφικές της συνήθειες τις άλλαξε μόνο το Σάββατο και την Κυριακή. Σίγουρα, η κάμπια μας ήξερε όλα αυτά τα ωφέλημα που προσφέρουν τα φρούτα στον οργανισμό μας και γι΄αυτό τα επέλεγε για την καθημερινή της διατροφή. Και εσύ όμως σίγουρα επιλέγεις στο καθημερινό διατροφολόγιο σου τα φρούτα, για τις βιταμίνες και τα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν. Θα θέλαμε λοιπόν αυτή την εβδομάδα να καταγράψεις με τη μορφή του ακόλουθου πίνακα, τα φρούτα που θα φας καθημερινά (είτε με ζωγραφιά, είτε με λέξη , είτε με εικόνα), κάτω από τη στήλη της αντίστοιχης ημέρας. Όταν θα περάσει μια ολόκληρη εβδομάδα θα θέλαμε να μετρήσεις και να γράψεις πόσα φρούτα έφαγες συνολικά όλη την εβδομάδα. Για να δούμε.....θα καταφέρεις να γίνεις ο Φρουτοφάγος της εβδομάδας; Ο έπαινος σε περιμένει...... Βάλε τα δυνατά σου και φάε όσα πιο πολλά φρούτα μπορείς!!!


Η κάμπια και οι ημέρες της εβδομάδας
Τις ημέρες της εβδομάδας τις θυμάσαι; Για να δούμε!!! Παίξε αυτό το παιχνίδι που ετοιμάσαμε για σένα και βάλε σε σειρά της ημέρες....Καλή επιτυχία!!!


Τρίτη 28 Απριλίου 2020

ΏΡΑ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

ΦΤΙΑΞΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΚΑΜΠΙΑ 


Χρησιμοποίησε ότι υλικά έχεις διαθέσιμα στο σπίτι σου, βάλε μεράκι και φαντασία και φτιάξε την πρωταγωνίστρια της ιστορίας μας, την κάμπια..... Μη ξεχάσεις να τη φωτογραφίσεις και να τη στείλεις στην κυρία σου!!! Καλή σου επιτυχία!!!                                                                                       









Για να δούμε θυμάσαι τι έφαγε την κάθε ημέρα της εβδομάδας η κάμπια; Αν ναι, κάνε την παρακάτω αντιστοίχιση.....   
                                                         

Κυριακή 26 Απριλίου 2020

ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΚΗ ΣΠΙΤΑΚΗ!!!

          ΏΡΑ ΓΙΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΤΟΥ ΆΚΗ

Παρακολούθησε το video, ακολούθησε τις οδηγίες, κάνε το πείραμα και έπειτα φωτογράφισε το φουσκωμένο γάντι. Στη συνέχεια, ζωγράφισε δίπλα του ένα συννεφάκι και γράψε μέσα τι θα μπορούσε να σκέφτεται!!! Δεν ξεχνάμε να στείλουμε τη φωτογραφία στην κυρία!!!Καλή διασκέδαση!!!


Παρασκευή 24 Απριλίου 2020

"ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ"

Και έφτασε η ώρα να σας παρουσιάσουμε όλα αυτά που δημιουργήσατε με θεματικό άξονα τον εορτασμό του Πάσχα. Όλα όσα κάνατε, πήραν μια συλλογική μορφή και μετατράπηκαν σε ένα πολύ όμορφο βιβλίο: "Το Βιβλίο του Πάσχα"!!! Το δικό σας βιβλίο!!! Ένα βιβλίο που θα αγαπάμε και θα αγαπάτε γιατί.... είναι φτιαγμένο από τα χεράκια σας!!! Απολαύστε το.....

Πέμπτη 23 Απριλίου 2020

ΦΩΝΟΥΛΑ Α, α

"Αχ και να΄ μουν αχινός!!!"


 Ακούω το τραγούδι από τον παρακάτω ασφαλή σύνδεσμο.

                       https://safeyoutube.net/w/zVr8

Μπορείς να εντοπίσεις τις λέξεις στο τραγούδι που αρχίζουν από τη φωνούλα Α, α; Αν ναι, τις ζωγραφίζεις!!

Στη συνέχεια, ζήτησε από τη μαμά και το μπαμπά παλιές εφημερίδες, περιοδικά ή διαφημιστικά φυλλάδια και ψάξε και βρες σε αυτά όσο πιο πολλά Α, α μπορείς. Κόψε τα και κόλλησε τα σε ένα χαρτί! Μέτρησε τα και γράψε πάνω στο χαρτί τον αριθμό. Πόσα Α, α μπόρεσες να βρεις; Μη ξεχάσεις να στείλεις τα αποτελέσματα σου στην κυρία! Θα χαρεί σίγουρα πολύ!!!

Σήμερα, για σένα έχουμε ετοιμάσει και ένα κουίζ!!! Τι λες θα καταφέρεις να το λύσεις βρίσκοντας τη λέξη που αρχίζει από Α, α; Καλή σου επιτυχία!!!



Τετάρτη 22 Απριλίου 2020

Α α....... όπως Άνοιξη, Α α....... όπως Απρίλιος

                         
Η Αχτένιστη Αγελάδα

Παρακολούθησε το Video στον παρακάτω ασφαλή σύνδεσμο και στην συνέχεια προσπάθησε να καταγράψεις σε ένα χαρτί με όποιον τρόπο μπορείς (ζωγραφιές, εικόνες, λέξεις, φωτογραφίες κ.α) 3 λέξεις μέσα από την ιστορία μας! Δεν ξεχνάμε να στείλουμε τις λέξεις στην κυρία μας.

         
                   https://safeyoutube.net/w/v5f8


Έπειτα, παίξε αυτό το παιχνίδι που ετοιμάσαμε για σένα. Ομαδοποίησε τις λέξεις που θα βρεις ανάλογα με το αρχικό τους γράμμα. Μπορείς να βρεις όλες αυτές τις λέξεις που αρχίζουν από Α, α. Είμαστε σίγουροι ότι θα τα καταφέρεις!! Καλή σου επιτυχία!!!


Τρίτη 21 Απριλίου 2020

ΏΡΑ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

Όμορφα Παλαμολαγουδάκια......

Στον απόηχο του εορτασμού του Πάσχα....είπαμε να σε αφήσουμε να δημιουργήσεις, βάζοντας όλη την ενέργεια και τη φαντασία σου και να φτιάξεις το δικό σου......Παλαμολαγουδάκι!!!
Ξέρουμε πόσο σου αρέσει να δημιουργείς με τις παλάμες σου και σκεφτήκαμε ότι θα μπορούσες πολύ απλά και εύκολα να δημιουργήσεις ένα δικό σου λαγουδάκι.
Σχημάτισε την παλάμη μου σε ένα χρωματιστό χαρτί, τσάκισε το στο μεγάλο και το μικρό δαχτυλάκι, καθώς και στον μέσο και ζωγράφισε τα χαρακτηριστικά του. Διακόσμησε το σύμφωνα με το γούστο σου! Μη ξεχάσεις να μας στείλεις φωτογραφία το Παλαμολαγουδάκι σου!!! Βάλε τα δυνατά σου......

Δευτέρα 20 Απριλίου 2020

ΜΥΘΙ ΜΥΘΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙ........





Για σήμερα έχουμε επιλέξει για εσάς ένα παραμύθι, μέσα από το οποίο θα προσπαθήσουμε να προσεγγίσουμε τα γνωστικά αντικείμενα της Γλώσσας και των Μαθηματικών..... Το παραμύθι μας δεν είναι άλλο από: "Τα 12 πασχαλινά αβγά και η Μάγισσα Εξαφανίστρα".....Απολαύστε το στον παρακάτω σύνδεσμο:

http://epbcii.eu/epbcii_flipping/books/pasxa/index.html


Αφού διαβάσετε το παραμύθι, θα θέλαμε να εντοπίσετε από το περιεχόμενο του, μία λέξη που να σχετίζεται με το Πάσχα και να την αντιγράψετε. Δεν ξεχνάμε να στείλουμε τη λέξη μας στην κυρία!

Στη συνέχεια, έχουμε ετοιμάσει για εσάς ένα παιχνίδι με τα αβγά της κοτούλας της Φωφούλας. Μέτρησε τα αβγά και αντιστοίχισε τις ποσότητες με τους αριθμούς. Θα τα καταφέρεις;


 
Και μιας και ξεκινήσαμε........ας συνεχίσουμε με Μαθηματικά.....
Προσπάθησε να απαντήσεις, κρατώντας τις σημειώσεις σου με ζωγραφιές, στις παρακάτω ερωτήσεις:

- Η Φωφούλα βρήκε αβγά κρυμμένα στο λιβάδι με τις πασχαλίτσες και στη συνέχεια άλλα 4 κρυμμένα παρέα με την αγελάδα. Ζωγράφισε τα αβγά " πασχαλίτσες" και τα αβγά "αγελάδες" και βρες  πόσα αβγά έχει βρει μέχρι τώρα;

-Στη συνέχεια μαζί με αυτά που είχε βρει μέχρι τώρα, συνάντησε και άλλα 3 κρυμμένα με το προβατατάκι. Κάνε τους υπολογισμούς σου με ζωγραφιά και πες μας....πόσα έχει βρει έως τώρα στο σύνολο;

-Ακόμα  αβγουλάκια της κοτούλας βρέθηκαν "καμουφλαρισμένα" σαν μαργαριτάρια. Πόσα νομίζεις ότι έχει βρει μέχρι τώρα; Πιστεύεις ότι βρήκε όλα τα αβγουλάκια της; Πόσα νομίζεις ότι της λείπουν ακόμα; Κάνε τους υπολογισμούς σου με ζωγραφιές και μέτρα.....

-Βρήκε και 1 ακόμα αβγό μέσα στο τηγάνι της μάγισσας Εξαφανίστρας! Πόσα ήταν τελικά τα αβγά που είχε χάσει; Θα καταφέρεις λες να το βρεις;

Σάββατο 18 Απριλίου 2020

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΜΗΝΥΜΑ

Έχει περάσει τόσος καιρός από την τελευταία φορά που ειδωθήκαμε....από την τελευταία φορά που ακούσατε τις φωνές μας!!!Για αυτό λοιπόν ένα μήνυμα ετοιμάστηκε με πολύ αγάπη για σας.....έτσι για να μη ξεχάσετε τη φωνούλα μου. Η κυρία "ντυμένη" πασχαλινό αβγό.....έχει κάτι να σας πει....Ακούστε το με προσοχή......




                                                      http://tinyurl.com/y7g6q9gd

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟΣ ΚΡΥΜΜΕΝΟΣ ΘΗΣΑΥΡΟΣ

Λίγες ώρες απομένουν μέχρι την Ανάσταση και για σήμερα σας έχουμε ετοιμάσει ένα παιχνίδι. Ο Κίκο το κοτοπουλάκι θέλει να παίξει μαζί σου τον Πασχαλινό Κρυμμένο Θησαυρό!!! Είσαι έτοιμος;
Λύσε τους γρίφους που περιέχονται στα αβγουλάκια, ξεκινώντας από το γράμμα Κ και ακολουθώντας κατεύθυνση από τα αριστερά προς τα δεξιά, κατευθύνσου στα σημεία που θα σε οδηγήσουν οι γρίφοι και βρες τα γραμματάκια.  Κάθε γραμματάκι που βρίσκεις τοποθέτησε το με τη σειρά, ώστε στο τέλος να σχηματιστεί η ευχή για τη σημερινή ημέρα! Φωτογράφισε την ευχή και στείλε την στην κυρία σου!!! Είμαστε σίγουροι ότι θα περάσεις πολύ ωραία!!! Καλή Ανάσταση λοιπόν.....

Παρασκευή 17 Απριλίου 2020

ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΕΘΙΜΑ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ.....ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΙΚΟΝΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΑΣΕΙΣ....
                                                                       


Το Πάσχα το ελληνικό είναι απόλυτα συνυφασμένο με ήθη και έθιμα, τα οποία αναβιώνονται με θέρμη όλη την Μεγάλη Εβδομάδα. Το ασβέστωμα και άσπρισμα της αυλής, τα σπιτικά πασχαλινά αβγοκούλουρα με τις εξαίσιες μυρωδιές τους, τα ζεστά τσουρέκια, το βάψιμο των πασχαλινών αβγών, το στόλισμα του επιταφίου, η λαμπάδα και τα δώρα της νονάς,  η  σπιτική μαγειρίτσα και το σούβλισμα του οβελία είναι μερικά από τα πιο γνωστά έθιμα της χώρας μας. 
Υπάρχουν όμως και κάποια που δεν είναι και τόσο γνωστά σε όλους, που προέρχονται από διάφορες περιοχές της Ελλάδας και που όμως είναι εξίσου σημαντικά και συνάμα ιδιαίτερα. Πολλά ίσως να τα έχεις ξανακούσει....άλλα πάλι τα ακούς για πρώτη φορά!!! Αξίζει όμως να τα γνωρίσεις....γιατί αυτή η διαφορετικότητα και η ετερογένεια του κάθε τόπου και της κάθε γωνιάς της χώρας μας, την κάνει τόσο μοναδική και ιδιαίτερη!!! Γιατί μέσα από αυτή την ποικιλομορφία....έρχεται και η διαφορά!!!
 Έχει δημιουργηθεί για σένα ένας χάρτης της χώρας μας με όσο το δυνατόν περισσότερα έθιμα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Κάνοντας κλικ πάνω στην κάθε περιοχή θα γνωρίσεις και από ένα πασχαλινό έθιμο που την αντιπροσωπεύει και τη χαρακτηρίζει. Κάνε λοιπόν μια περιήγηση και γνώρισε πασχαλινά έθιμα από διαφορετικές περιοχές της χώρας μας...... Έπειτα διάλεξε δύο από αυτά που σου έκαναν περισσότερο εντύπωση και αποτύπωσε τα στο χαρτί γράφοντας πάνω και την περιοχή από την οποία προέρχονται..... Ένα μεγάλο βιβλίο με πασχαλινά έθιμα από κάθε γωνίας της Ελλάδας ετοιμάζεται.....Και θέλουμε να βοηθήσεις και συ σε όλο αυτό!!! Καλό σου ταξίδι λοιπόν!

https://www.thinglink.com/scene/1303721740039356418?editor-closed&fbclid=IwAR0QWHjUCY6YBWTgTckniea1Q0p4ZydbJ7-YQ54eKIeNSE4ZRP5cwxnJpag

Πέμπτη 16 Απριλίου 2020

ΕΘΙΜΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ

     Άκουσε το παραμύθι " Το ραγισμένο κόκκινο αβγό" που διαλέξαμε για σένα στον παρακάτω σύνδεσμο. Μπορείς να καταλάβεις ποιο είναι το πασχαλινό έθιμο με το οποίο θα ασχοληθούμε σήμερα;

                                      https://safeyoutube.net/w/Afu5

Έχετε βάψει τα αβγά για το Πάσχα ή όχι ακόμα; Ζήτησε από τη μαμά να συμμετέχεις στη διαδικασία για το βάψιμο των αβγών. Θέλουμε ένα από τα αβγά αυτά να το "φιλοτεχνήσεις" εσύ όπως σου αρέσει!! Περιμένουμε να μας δείξεις το δικό σου πασχαλινό αβγό! 

Στη συνέχεια ο Λάμπρος ο Τσόφλης έχει ετοιμάσει κάποιες δραστηριότητες για σένα! Σίγουρα θα διασκεδάσεις πολύ!!!



                                                                                                       Να περάσετε τέλεια!!!




Τετάρτη 15 Απριλίου 2020

ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΤΑΡΤΗ- Ο ΜΥΣΤΙΚΟΣ ΔΕΙΠΝΟΣ

 Ο ΜΥΣΤΙΚΟΣ ΔΕΙΠΝΟΣ

Ανατρέχουμε στους πίνακες ζωγραφικής που κατά καιρούς έχουν δημιουργηθεί με θέμα το ¨Μυστικό Δείπνο". Στόχος μας είναι να γίνει κατανοητό ότι πολλοί δημιουργοί εκφράζονται και ζωγραφίζουν για το ίδιο θέμα αλλά με διαφορετικούς τρόπους. Εντοπίζουμε ομοιότητες και διαφορές και επιλέγουμε αυτόν που μας αρέσει περισσότερο.

                                         http://photodentro.edu.gr/lor/r/8521/7367



                                            Ο Μυστικός Δείπνος του Leonardo Da Vinci

Παρατηρούμε το έργο τέχνης του Da Vinci και εξασκούμε τη λογικό-μαθηματική μας σκέψη:

-Πόσοι είναι οι μαθητές του Χριστού αριστερά;
-Πόσοι είναι οι μαθητές του Χριστού δεξιά;
-Πόσοι είναι όλοι μαζί οι μαθητές του Χριστού;
-Πόσα είναι τα παράθυρα πίσω από το Χριστό και τι σχήμα έχουν;



                                                                        Οι 12 Μαθητές του Ιησού και τα τακτικά αριθμητικά

Τρίτη 14 Απριλίου 2020

ΜΕΓΑΛΗ ΤΡΙΤΗ

                  Το Τροπάριο της Κασσιανής

 Ανασυνθέτω την εικόνα
preview12pieceΜΕΓΑΛΗ ΤΡΙΤΗ

Κρυπτόλεξο: Βρες τις κρυμμένες λέξεις που σχετίζονται με τη Μεγάλη Τρίτη

Δευτέρα 13 Απριλίου 2020

ΜΕΓΑΛΗ ΔΕΥΤΕΡΑ

  Η παραβολή της άκαρπης συκιάς








      Παρατήρησε τις εικόνες: Εντοπίζεις κάποιες διαφορές; Αν ναι, ζωγράφισε τες....                          
                                               


                                                                               Το Σταυρόλεξο της Μεγάλης Δευτέρας

Κυριακή 12 Απριλίου 2020

E-TWINNING



Έχουμε και νέα αποστολή για σήμερα!!

Λύσε τα αινίγματα του Λάκη του Λαγού, κατέγραψε όπως μπορείς τις απαντήσεις σου και φτιάξε έτσι τη συνταγή για να φτιάξεις Πασχαλινά κουλουράκια!!! Καλή σας Διασκέδαση!!!

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΙΩΝ



Παρατηρώ τις δύο εικόνες από την είσοδο του Χριστού στα Ιεροσόλυμα.  Διακρίνω κάποιες ομοιότητες; Αν ναι ζωγραφίζω τρεις από αυτές.



Βρες πόσα είναι τα βάγια και αντιστοίχισε τον αριθμό....



Για να δούμε τι γνωρίζεις για την Κυριακή των Βαΐων....



                                                                                  Καλή Επιτυχία!!!

Σάββατο 11 Απριλίου 2020

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ


Να τα πούμε;

https://safeyoutube.net/w/rH65

Γνωρίζεις πως φτιάχνονται τα Λαζαράκια; Με τη βοήθεια της μαμάς κατέγραψε τη συνταγή και προαιρετικά εκτελέστε την παρέα....

Θυμάσαι ποια υλικά χρησιμοποίησες; Παίξε τότε το παρακάτω παιχνίδι.....


                                                        Καλή Διασκέδαση!!!

Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ

Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΡΓΑ ΤΕΧΝΗΣ

Παρατηρούμε τους πίνακες που έχουν κατά καιρούς δημιουργηθεί με θέμα "Την Ανάσταση του Λαζάρου". Στόχος μας είναι να γίνει κατανοητό ότι πολλοί ζωγράφοι ασχολούνται με ένα συγκεκριμένο θέμα και ότι ο καθένας το αποδίδει με διαφορετικό τρόπο . Συζητάμε για ομοιότητες και διαφορές και επιλέγουμε αυτόν που μας αρέσει περισσότερο.

http://photodentro.edu.gr/v/item/ds/8521/7193

Παρατηρούμε το έργο του Giotto, "Η Ανάσταση του Λαζάρου" και συζητάμε για αυτόν. Τι μας εντυπωσιάζει; Τι όχι; Τι θα αλλάζαμε;
Μπορούμε να ζωγραφίσουμε όπως ο Giotto;

ΕΝΑΣ ΙΟΣ ΜΕ ΚΟΡΩΝΑ



Μια πολύ ωραία προσέγγιση για να μεταφέρουμε στα παιδιά μας, αυτό που βιώνουμε την δεδομένη στιγμή. Ένα όμορφο παραμύθι, για να κατανοήσει ο παιδικός νους τι είναι αυτός ο Κορονοϊός που έχει κατακλύσει τις ζωές μας.... 

https://fliphtml5.com/ksfx/tcou?fbclid=IwAR1a2P7ngMO3ynnHfqN6l7do_O26c010hXmKucHqCk398KMY9C5IGpJQ2w4



Ώρα για παζλ!!! Φτιάξε το παζλ και πες μας ποιόν απεικονίζει.....
preview12pieceΟ ιός της κορόνας

Για να δούμε: τις θυμάσαι τις ιώσεις από το παραμύθι;Λύσε το σταυρόλεξο χρησιμοποιώντας τον παρακάτω πίνακα αναφοράς






Παρασκευή 10 Απριλίου 2020

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ BLOG ΜΑΣ

Το blog του Νηπιαγωγείου μας είναι πλέον μια πραγματικότητα!!!Ήτανε στα προσεχή σχέδιά μας.... αλλά η δεδομένη δυσχερή κατάσταση στην οποία έχουμε όλοι μας περιέλθει, επίσπευσε την απόφαση για την δημιουργία του.
Μέσα από το ιστολόγιό μας λοιπόν στοχεύουμε να διατηρήσουμε μια πιο οργανωμένη και άμεση επαφή με τους μαθητές μας και τις οικογένειές τους, να τους απασχολήσουμε δημιουργικά και ευχάριστα εν μέσω πανδημίας και να επικοινωνήσουμε μαζί τους χρησιμοποιώντας μια μορφή ασύγχρονης επικοινωνίας.
Φυσικά, το blog μας απευθύνεται και σε όλους όσους ενδιαφέρονται για τον τομέα της Προσχολικής Αγωγής και την απασχόληση νηπίων σε ένα πιο εκπαιδευτικά οργανωμένο πλαίσιο, αλλά και σε συναδέλφους προκειμένου να επιτευχθεί η ανταλλαγή καλών πρακτικών, ιδεών και εποικοδομητικών συνεργασιών.
Σας ευχόμαστε καλή πλοήγηση!!!