Πέμπτη 28 Μαΐου 2020

ΦΩΝΟΥΛΑ Λ, λ.....

Παρακολουθώ το ακόλουθο video. Εντοπίζω και αντιγράφω τις λέξεις που αρχίζουν ή περιέχουν τη φωνούλα Λ, λ και κυκλώνω το γράμμα.


Στη συνέχεια προσπαθώ να δημιουργήσω με ότι υλικά υπάρχουν διαθέσιμα στο σπίτι μου (καπάκια, καλαμάκια, ξυλάκια, κορδέλες, όσπρια κτλ) ένα δικό μου Λ, λ. Δεν ξεχνάμε να στείλουμε φωτογραφία στην κυρία μας!!!
Τέλος, ετοιμάσαμε ένα κουίζ για σένα και θα το βρεις στον παρακάτω σύνδεσμο. Είναι πολύ απλό και είμαστε σίγουροι ότι θα τα καταφέρεις να βρεις όσες λέξεις αρχίζουν από τη φωνούλα Λ, λ.





Τετάρτη 27 Μαΐου 2020

Λ, λ όπως......Λουλούδι!!!

Παρακολούθησε το παρακάτω videο και παρατήρησε πια είναι η φωνούλα που υπερτερεί στις λέξεις που περιέχονται στην πλοκή του.


Στη συνέχεια, πάρε χαρτί και μαρκαδόρους και ζωγράφισε 3 λέξεις που να αρχίζουν από τη φωνούλα Λ, λ που ΔΕΝ περιέχονται στο συγκεκριμένο video. Μπορείς αν θες να γράψεις και τον ορισμό τους.
Τέλος, χρησιμοποίησε ότι υλικά έχεις διαθέσιμα στο σπίτι σου και φτιάξε την χαρτόκουκλα του Λ, λ. Άσε τη φαντασία σου ελεύθερη και δώσε στο δικό σου Λ, λ τη μορφή που θέλεις! Μη ξεχάσεις να φωτογραφίσεις τη δημιουργία σου και να μας τη στείλεις.... Καλή επιτυχία!!!                                            

Τρίτη 26 Μαΐου 2020

ΛΟΥΛΟΥΔΟΑΙΝΙΓΜΑΤΑ-ΛΟΥΛΟΥΔΟΜΑΝΤΕΜΑΤΑ....

Κι αφού λοιπόν γνωρίσαμε διάφορα είδη λουλουδιών μέσα από διάφορες δραστηριότητες τέχνης....ήρθε η ώρα να φτιάξουμε το δικό μας βάζο με λουλούδια!!! Πώς θα επιλέξουμε όμως τα λουλούδια που θα ζωγραφίσουμε μέσα σε αυτό; O Βάζος ο Λουλουδένιος σου έχει τη λύση....Ακολούθησε τις οδηγίες του και φτιάξε το πιο όμορφο και ευωδιαστό βάζο που μπορείς!!! Βάλε τα δυνατά σου!!! Η κυρία περιμένει τη φωτογραφία σου.....

Δευτέρα 25 Μαΐου 2020

ΑΡΩΜΑ ΤΕΧΝΗΣ......

Παρακολούθησε το παρακάτω video και φέρε στη μνήμη σου την Αλφαβήτα των Λουλουδιών. Στην συνέχεια διάλεξε ένα από τα γράμματα της Αλφαβήτα και ζωγράφισε τον πίνακα που το αντιπροσωπεύει.....Μη ξεχάσεις να το στείλεις το κυρία σου!!!

Στη συνέχεια κάνε την παρακάτω αντιστοίχιση. Για να δούμε ποιος πίνακας αντιστοιχεί με το κάθε λουλούδι;

Gallery λουλουδιων, an interactive worksheet by alekasioz81
liveworksheets.com


 Στον παρακάτω σύνδεσμο θα βρεις και ένα μουσικό-λουλουδένιο κουίζ!!! Τι λες θα τα καταφέρεις; Καλή Διασκέδαση....

https://quizizz.com/join/quiz/5eb9bcfb71a474001b3d455c/start




Πέμπτη 21 Μαΐου 2020

O ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ ΑΚΗ ΣΠΙΤΑΚΗ

Ας κάνουμε ένα διάλειμμα από τα λουλούδια γιατί ο Άκης Σπιτάκης έχει να μας αναθέσει μια ακόμα αποστολή. Την τελευταία για φέτος!!! Για αυτό ας βάλουμε κι αυτή τη φορά τα δυνατά μας για να το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα! Παρακολούθησε το παρακάτω video και πάρε μια γεύση περί τίνος πρόκειται....

Ο Άκης Σπιτάκης λοιπόν έπιασε δουλειά σε ένα περιοδικό ταξιδιωτικού ενδιαφέροντος και του ζήτησαν να κάνει ένα ταξιδιωτικό ρεπορτάζ. Πιο συγκεκριμένα, του ζήτησαν να παρουσιάσει πολύ όμορφα μέρη από την χώρας μας, έτσι ώστε να γίνουν γνωστά στο ευρύ κοινό και να προσελκύσουν έτσι κόσμο να τα επισκεφθεί και να τα γνωρίσει από κοντά!!! Όμως είναι οι πρώτες του μέρες στη δουλειά και δυσκολεύεται πολύ αρχικά να επιλέξει το μέρος και έπειτα να το αξιοποιήσει δημοσιογραφικά. Θα μπορούσαμε λες να τον βοηθήσουμε; Σας πάει κάποιο μέρος στο μυαλό για να του προτείνουμε να καλύψει με το ρεπορτάζ του;  Ναι, ναι!!! Νομίζω η ιδέα σας είναι πολύ ωραία!!! Θα του προτείνουμε το χωριό μας!!!Έχουμε τόσο όμορφα πράγματα να παρουσιάσουμε από τον τόπο μας! Πάρτε λοιπόν την φωτογραφική μηχανή, φορτωθείτε το σάκο σας με τα απαραίτητα και ξεκινάμε για μια περιήγηση στα πιο όμορφα μέρη του χωριού μας. Σαββατοκύριακο έρχεται και θα μπορούσαμε να επισκεφθούμε και να φωτογραφήσουμε τις όμορφες παραλίες μας, τα γραφικά ξωκλήσια μας, το ποτάμι, τον αρχαίο οικισμό του Δημοκάστρου, την όμορφη πλατεία μας, το λαογραφικό μας Μουσείο, την όμορφη θέα μας από το παρατηρητήριο του χωρίου μας και τόσα άλλα μέρη που κάνουν την Πέρδικα τόσο όμορφη και ξεχωριστή!!! Καθένας από εσάς θα αναλάβει να φωτογραφίσει και να παρουσιάσει από ένα σημείο ενδιαφέροντος. Μαζί με τη φωτογραφία θα μας αποστείλετε και ένα σύντομο πληροφοριακό υλικό, γραπτά ή προφορικά (ηχογράφηση) που να αφορούν στο σημείο που εστιάσατε. Πάμε λοιπόν να βοηθήσουμε τον Άκη Σπιτάκη να κάνει το πιο όμορφο ταξιδιωτικό ρεπορτάζ ever!!! Πάμε να κάνουμε το τόπο μας γνωστό σε όλη την Ελλάδα!!!

Τετάρτη 20 Μαΐου 2020

"ΓΡΑΦΩ" ΜΕ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ......

"Bρες τη λέξη μου"

Εύχομαι να μελετήσαμε όλοι "την γκαλερί των λουλουδιών", να γνωρίσαμε λουλούδια που πιθανόν δεν ξέραμε, αλλά και να θυμηθήκαμε την Αλφαβήτα! Ακολουθεί μια σύντομη αλλά απαιτητική δραστηριότητα και σας θέλουμε όλους συγκεντρωμένους. Θα επιλέξετε μία λέξη που να αντιπροσωπεύει κάτι που σας αρέσει πολύ ή που να σας εκφράζει. Θα γράψετε τη λέξη αυτή με τη βοήθεια ενός ενήλικα σε ένα χαρτί. Προσοχή!!! Η λέξη θα πρέπει να περιέχει ΜΟΝΟ γράμματα που περιλαμβάνονται στην "Αλφαβήτα των Λουλουδιών". Στην συνέχεια θα πρέπει να "γράψετε" τη λέξη χρησιμοποιώντας τα λουλούδια που αντιπροσωπεύουν το αντίστοιχο γράμμα! Σας μπερδέψαμε; Για να σας βοηθήσουμε θα σας δώσουμε ένα παράδειγμα: Για να γράψουμε τη λέξη ΑΓΑΠΗ ζωγραφίζουμε: Ανεμώνη (Α), Γαρύφαλλο (Γ), Ανεμώνη(Α), Παπαρούνα (Π), Ηλιοτρόπιο (Η). Να θυμάστε ότι τα λουλούδια για την γραφή της λέξης θα πρέπει να τοποθετούνται το ένα δίπλα στο άλλο, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τα γράμματα στην συμβατική γραφή. Όταν θα γράψεις (στην ουσία θα ζωγραφίσεις) τη λέξη σου στο χαρτί θα μας τη στείλεις και εμείς θα πρέπει να μαντέψουμε ποια λέξη έχεις γράψει. Βάλε τα δυνατά σου και γράψε..... χρησιμοποιώντας αντί για γράμματα, λουλούδια!!!

Τρίτη 19 Μαΐου 2020

ΜΙΑ "ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ" ΑΛΦΑΒΗΤΑ ΤΩΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΩΝ.....

Σίγουρα θα έχετε καταλάβει ότι είναι τόσα πολλά τα είδη των λουλουδιών που υπάρχουν στην φύση που είναι λίγο δύσκολο να τα θυμόμαστε και να τα αναγνωρίζουμε όλα.... Επίσης, είναι πάρα πολλοί οι ζωγράφοι και οι καλλιτέχνες που ασχολήθηκαν στα έργα τους και αποτύπωσαν ο καθένας με τον δικό του μοναδικό τρόπο το θέμα "Λουλούδια". Στην παρακάτω παρουσίαση επιλέξαμε για σένα μερικά από τα πιο γνωστά αλλά και "πολυζωγραφισμένα" λουλούδια από τα χέρια διάσημων καλλιτεχνών. Η συγκεκριμένη παρουσίαση όμως δεν είναι τυχαία....Τα λουλούδια σας παρουσιάζονται με απόλυτη αλφαβητική σειρά....ώστε να θυμηθούμε αλλά και να εξασκηθούμε παραπάνω στα φωνήματα, αλλά και στις συνδέσεις τους με τα ονόματα των λουλουδιών.




Παρατήρησε τους  διάσημους πίνακες ζωγραφικής! Γνώρισε μερικά από τα πιο γνωστά είδη λουλουδιών και παρατήρησε το αρχικό τους γράμμα. Διάλεξε δύο από τα γράμματα της Αλφαβήτα, προσπάθησε να σκεφτείς και άλλα λουλούδια που να αρχίζουν από το ίδιο γράμμα και κατέγραψε τα σε ένα χαρτί. Στείλε τη λίστα σου στην κυρία σου. Στη συνέχεια προσπάθησε να "γράψεις με λουλούδια" και όχι με γράμματα στο παρακάτω διαδραστικό φύλλο εργασίας:



Κυριακή 17 Μαΐου 2020

ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΤΟΥ......

 Ο Μάιος έφτασε ήδη στα μισά του και δεν θα μπορούσε να περάσει χωρίς να ασχοληθούμε καθόλου με αυτά που κυρίως τον χαρακτηρίζουν, που είναι:...... Μα τι άλλο;.......Τα λουλούδια φυσικά!!!
 Όπως έχουμε όλοι αντιληφθεί, η φύση γύρω μας έχει ανθίσει, έχει γεμίσει χρώματα και μυρωδιές και σίγουρα όλοι μας έχουμε δει, έχουμε αγγίξει, έχουμε μυρίσει ένα λουλούδι, έχουμε θαυμάσει τα διάφορα είδη και τα χρώματά του, έχουμε αισθανθεί κάτι μέσα από την επαφή μας με αυτά και έχουμε αναπτύξει διάφορες ιδέες, αλλά και απορίες και ερωτήματα γύρω από την ύπαρξη τους. 
Σε πρώτη φάση λοιπόν καλείσαι να διατυπώσεις τις σκέψεις, τα συναισθήματά σου και τις απορίες σου γύρω από τα λουλούδια και να τα καταγράψεις στον ακόλουθο συνεργατικό πίνακα.
Η καταγραφή σου θα αποτελείται από μια ζωγραφιά, η οποία θα αποτυπώνει κάποιο ερώτημα ή σκέψη ή συναίσθημα, αλλά και μια φράση (την οποία θα πληκτρολογήσεις με τη βοήθεια ενός ενήλικα), η οποία θα αποτυπώνει λεκτικά τη ζωγραφιά σου. Περιμένουμε να γεμίσει ο πίνακας μας με όλα αυτά που σκέφτεστε και αισθάνεστε για τα λουλούδια.......



Στην συνέχεια, στην πρώτη βόλτα που θα κάνεις και θα έρθεις σε επαφή με την φύση, θα θέλαμε να εντοπίσεις ένα λουλούδι που σου αρέσει πολύ και να το φωτογραφίσεις. Ρώτησε κάποιον ενήλικα για την ονομασία του συγκεκριμένου λουλουδιού και κατέγραψε το σε ένα χαρτί. Μη ξεχάσεις να τα στείλεις στην κυρία σου!!! Όλοι μαζί θα προσπαθήσουμε να συνθέσουμε ένα ψηφιακό φυτολόγιο και θα θέλαμε να περιλαμβάνει όσο περισσότερα είδη λουλουδιών μπορούμε..... Αναμένουμε με ανυπομονησία τα λουλουδάκια σας........

Πέμπτη 14 Μαΐου 2020

ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ.....(συνέχεια)

 Δες το παρακάτω video και ενίσχυσε τις γνώσεις σου γύρω από τα είδη των Μουσείων που υπάρχουν και  γύρω από το τι μπορείς να συναντήσεις μέσα σε αυτά.....



Και επειδή οι συγκυρίες δεν μας επιτρέπουν ακόμα βόλτες σε Μουσεία σε πραγματικό χρόνο, σήμερα έχουμε ετοιμάσει για σένα μία εικονική περιήγηση σε ένα από τα πιο γνωστά μουσεία της Αθήνας, στο Μουσείο Μπενάκη. Απόλαυσε την περιήγησή σου, γνώρισε ενδιαφέροντα πράγματα μέσα από αυτήν και ζωγράφισε όποια από τα εκθέματα που περιέχονται σε αυτό σε εντυπωσίασε......

ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ


Κλείνοντας, παίξε τα παρακάτω παιχνίδια που ετοιμάσαμε για σένα, αξιολόγησε τις γνώσεις που απέκτησες και πέρασε δημιουργικά το χρόνο σου.....Καλή διασκέδαση......

Λύσε το κουίζ στον παρακάτω σύνδεσμο:
ΚΟΥΙΖ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ


ΜΟΥΣΕΙΟΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ:

Τρίτη 12 Μαΐου 2020

ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ.....

Με αφορμή τη 18η Μαΐου που έχει οριστεί ως Διεθνής Ημέρα Μουσείων, το Etwinning έργο "Μένουμε Σπίτι...Μαζί" ετοίμασε για σας την παρακάτω δράση, για να ζήσετε μια μοναδική εξ αποστάσεως περιπέτεια στο Μουσείο!!!










Kαι για να ξεκινήσει η περιπέτεια μας..... ιδού το εισιτήριο σας:

Για να μπείτε στο Μουσείο πρέπει πρώτα να βρείτε το μυστικό στοιχείο που κρύβεται στο εισιτήριο. Για να γίνει αυτό, πρέπει να ζωγραφίσετε μια ζελατίνα κόκκινη και να την τοποθετήσετε μπροστά στο τετράγωνο της κρυμμένης εικόνας, ώστε να μπορέσει να αποκαλυφθεί το κρυμμένο αντικείμενο. Για να διευκολυνθείτε παρακολουθείστε το παρακάτω video:



Στη συνέχεια παίξτε το παιχνίδι που ακολουθεί στον παρακάτω σύνδεσμο......Για να μπορέσετε να το ολοκληρώσετε, πρέπει να βρείτε τον μυστικό κωδικό που υπάρχει κρυμμένος σε έναν από τους πίνακες.

https://view.genial.ly/5eb53e54639bfa0d0fdc066c/game-breakout-to-moyseio-twn-moyseiwn

Τέλος, ζητάμε από εσάς να εντοπίσετε ένα παλιό αντικείμενο μέσα στο σπίτι σας ή στον άμεσα προσβάσιμο χώρο σας και να το φωτογραφίσετε. Ζητήστε πληροφορίες για αυτό από μεγαλύτερούς σας. Γράψτε ένα καρτελάκι με την ονομασία του αντικειμένου και ηχογραφήστε τις πληροφορίες που έχετε μάθει για αυτό. Τις πληροφορίες αυτές μπορείτε να τις καταγράψετε και σε ένα χαρτί, εφόσον επιθυμείτε. Όλα αυτά τα στέλνουμε στην κυρία! Ένα ψηφιακό μουσείο ετοιμάζεται.... με αντικείμενα που θα επιλέξετε εσείς, σε συνεργασία με άλλα Νηπιαγωγεία της χώρας μας. Περιμένουμε με αγωνία τα αντικείμενά σας!!!

Κυριακή 10 Μαΐου 2020

ΜΙΑ ΩΡΑΙΑ ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ.....

Ας συνεχίσουμε λοιπόν και ας ολοκληρώσουμε την θεματική μας ενότητα για την πεταλούδα....Μέσα από τη συγκεκριμένη πολυμεσική παρουσίαση θα έχετε την ευκαιρία να διευρύνετε τις γνώσεις σας, να μάθετε, να κατασκευάσετε και να παίξετε.....Καλή διασκέδαση!!!

Κυριακή 3 Μαΐου 2020

Η ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΤΑΛΟΥΔΑΣ

Για να δούμε πόσα πραγματικά ξέρεις για την εξέλιξη μιας πεταλούδας και τα στάδια που περνάει μέχρι να μεταμορφωθεί στην πεταλούδα που γνωρίζεις;
Παρακολούθησε το παρακάτω video ΧΩΡΙΣ να σου μεταφράζουν τους υπότιτλους και προσπάθησε να απαντήσεις στις ερωτήσεις που θα σου εμφανιστούν κατά τη διάρκειά του. Κατέγραψε τις απαντήσεις σου σε ένα χαρτί με όποιον τρόπο μπορείς (λέξη, εικόνα, ζωγραφιά κτλ) και στείλε τες στην κυρία σου. Έπειτα, παρακολούθησε πάλι το video βάζοντας ελληνικούς υπότιτλους (στο:https://safeyoutube.net/w/sFcB), τους οποίους θα σου διαβάζει κάποιος ενήλικας. Πόσες από τις ερωτήσεις που προηγήθηκαν είχες σωστές και πόσες λάθος;  Να είσαι σίγουρος ότι τελειώνοντας και αυτή τη θεματική ενότητα, όλες οι απορίες και οι προβληματισμοί σου θα έχουν λυθεί και καμία από τις ερωτήσεις αυτές δεν θα απαντήσεις  πάλι λάθος....... 



Τι λες; Θα καταφέρεις να θυμηθείς τα στάδια, τα οποία διαμεσολάβησαν μέχρι να διαμορφωθεί η πεταλούδα; Λύσε το παρακάτω διαδραστικό φύλλο εργασίας σειροθετώντας τις εικόνες.....


Η μεταμορφωση της πεταλουδας, an interactive worksheet by georgetta
liveworksheets.com



Θα κλείσουμε με ένα παιχνίδι αντιστοίχισης λέξεων που σχετίζονται με τη μεταμόρφωση της Πεταλούδας.....