Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022

ΕΓΚΡΙΣΗ ΝΕΑΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ERASMUS+


Με ιδιαίτερη χαρά και ενθουσιασμό, αλλά και πολύ διάθεση για περαιτέρω δουλειά, θα θέλαμε να σας κάνουμε γνωστή την έγκριση χρηματοδότησης και για ακόμα ένα Σχέδιο Δράσης μας Erasmus+  ΚΑ1 για τη Σχολική Εκπαίδευση, με στόχο μας αυτή τη φορά την ενδυνάμωση του εκπαιδευτικού προσωπικού της Σχολικής μας Μονάδας πάνω σε ζητήματα μεθοδολογίας STEAM. Το πρώτο λιθαράκι για την ενασχόλησή μας με την προσέγγιση τέθηκε πέρυσι.....και φέτος συνεχίζουμε ανεβαίνοντας ένα ακόμα level......and keep going.......

 

ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ


 

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022

Steam-άροντας στην 15η Γιορτή Λαδιού /8 Αυγούστου 2022


 8 Αυγούστου.....και στα πλαίσια του Πολιτιστικού Καλοκαιριού, όπως κάθε χρόνο στο χωριό μας, η γιορτή-θεσμός της Πέρδικας Θεσπρωτίας υλοποιείται και φέτος με μεγάλη επιτυχία στο θέατρο "Αλίκη" με εκατοντάδες παρευρισκόμενους. Όμως η φετινή εκδήλωση είχε και κάτι διαφορετικό να επιδείξει!!! Το Νηπιαγωγείο Πέρδικας με το Ολοήμερο τμήμα του, ανεβαίνει στην εξέδρα της εκδήλωσης για να παρουσιάσει το μακροχρόνιο project τους που υλοποιήθηκε τη διδακτική χρονιά που πέρασε, με τίτλο: " Στροφή Δεξιά, Στροφή Αριστερά.....Μαθαίνουμε για την Ελιά", με το οποίο συμμετείχε στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2022-2023, που διοργανώθηκε από τον WRO Hellas με θέμα: "Η αγροτική παραγωγή- Ο πλούτος του τόπου μου". Το συγκεκριμένο έργο απέσπασε, πέρα από τις καλύτερες κριτικές από διοργανωτές και συναδέλφους, και το Βραβείο "Καλύτερης Ανάδειξης τοπικού προϊόντος" για την κατηγορία "Νηπιαγωγείο". Οι μικροί πρωταγωνιστές ανέβηκαν στην εξέδρα της εκδήλωσης και μαγνήτισαν τα βλέμματα όλων με την παρουσία και απόδοσή τους, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι μέσα από την συνεργασία και την αέναη προσπάθεια μπορούν να επιτευχθούν μικρά "Θαύματα" .....








Τρίτη 24 Μαΐου 2022

ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΣΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ WRO HELLAS 2021-2022

97 Νηπιαγωγεία, 97 συμμετοχές, 97 αξιόλογα projects, 97 δημιουργικά videos, 97 ευφάνταστες ιδέες.....και ανάμεσα στα διακριθέντα Νηπιαγωγεία και το δικό μας!!! Με ένα βραβείο που το επιθυμούσαμε και το επιδιώξαμε πολύ!!!

"Βραβείο Καλύτερης Ανάδειξης Τοπικού Προϊόντος"

Ένα βραβείο για το σχολείο μας, ένα βραβείο για το ελαιόλαδό μας, ένα βραβείο για τη γιορτή-θεσμό του χωριού μας, ένα βραβείο για το χωριό μας!!! Μεγάλη μας τιμή!!!

10  Μάϊου η διαδικτυακή παρουσίαση του έργου μας στον online Μαραθώνιο των Νηπιαγωγείων και 5 Ιουνίου η δια ζώσης παρουσίασή του στα Ιωάννινα στους αγώνες τις περιφέρειας Ηπείρου! Με τη θετική σας σκέψη....συνεχίζουμε.....


Δευτέρα 16 Μαΐου 2022

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ WRO HELLAS 2021-2022

    Για 7η συνεχόμενη χρονιά o WRO Hellas διοργανώνει και φέτος τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής με θέμα "Αγροτική Παραγωγή:O πλούτος του τόπου μου" για τις κατηγορίες Νηπιαγωγείο, Δημοτικό και Γυμνάσιο και το Νηπιαγωγείο Πέρδικας αποφάσισε να δηλώσει δυναμικά το παρόν αναπτύσσοντας το project " Στροφή Δεξιά, Στροφή Αριστερά....Μαθαίνουμε για την Ελιά". 
    H Θεματική "κομμένη και ραμμένη" στα μέτρα μας....οπότε και τα νήπιά μας δεν θα γινόταν να λήψουν από αυτή την πανελληνια "γιορτή"... Έχοντας παρεούλα το Beebot..... μαθαίνουν για το ελαιόδεντρο και τη διαδικασία παραγωγής του ελαιόλαδου, αλλά και για τη γιορτή-θεσμό του χωρίου μας, τη Γιορτή Λαδιού και γνωστοποιούν τις γνώσεις τους και τις εμπειρίες τους μέσα από το παρακάτω video.



Πέμπτη 12 Μαΐου 2022

ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΕΡΔΙΚΑΣ "ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ CLIL"

 

Το Νηπιαγωγείο Πέρδικας από τις 16 έως τις 22 Μαρτίου 2022 βρέθηκε στην Μαδρίτη της Ισπανίας προκειμένου να συμμετάσχει σε μια επιμορφωτική δραστηριότητα στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ για την Σχολική Εκπαίδευση. Το συγκεκριμένο διάστημα εκπρόσωποι του Νηπιαγωγείου, έλαβαν μέρος σε διεθνική συνάντηση κατάρτισης με θέμα «CLIL: Language as a tool for innovation and effectiveness in teaching».

Στα πλαίσια βραχυπρόθεσμων προγραμμάτων KA122 για τη Σχολική Εκπαίδευση το Νηπιαγωγείο Πέρδικας συμμετέχει με το 18μηνο Σχέδιο Δράσης «CLIL-ing, Playing and Learning in Kindergarten», του οποίου η συγκεκριμένη δραστηριότητα κινητικότητας για επιμόρφωση αποτελεί μέρος. Επόμενη δράση στα πλαίσια του συγκεκριμένου σχεδίου θα διεξαχθεί το προσεχές διδακτικό έτος στην Κύπρο με δραστηριότητες παρακολούθησης μαθημάτων (job shadowing) σε νηπιαγωγεία της Μεγαλονήσου (Λευκωσία και Πάφο).

Στόχος του συγκεκριμένου Σχεδίου Δράσης είναι να επιμορφωθούν οι εκπαιδευτικοί του Νηπιαγωγείου πάνω σε ζητήματα θεωρητικής αλλά και πρακτικής εφαρμογής της μεθοδολογίας CLIL για την εκμάθηση της Αγγλικής ως δεύτερης γλώσσας σε επίπεδο προσχολικής εκπαίδευσης, καθώς και η υιοθέτηση καλών πρακτικών εφαρμογής της προσέγγισης με απώτερο σκοπό την εφαρμογή της και στο εκπαιδευτικό πλαίσιο του Νηπιαγωγείου Πέρδικας.

Κατά τη διάρκεια της υλοποιημένης δραστηριότητας κατάρτισης, οι εκπαιδευτικοί του Νηπιαγωγείου είχαν τη δυνατότητα να εμπλουτίσουν το θεωρητικό τους υπόβαθρο και το αποθετήριο των εκπαιδευτικών πρακτικών τους σχετικά με την προσέγγιση CLIL, καθώς και να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους με ψηφιακά εργαλεία, προκειμένου να εφαρμοστεί η συγκεκριμένη μέθοδος και στις τάξεις του Νηπιαγωγείου τους.

Πέρα από την επιστημονική και επαγγελματική κατάρτιση που παρείχε το συγκεκριμένο σεμινάριο, οι συμμετέχοντες είχαν τη ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με εκπαιδευτικούς από άλλα σχολεία της Ελλάδας αλλά και της Ισπανίας με κοινά ενδιαφέροντα και επιδιώξεις, να συνδιαλεχθούν και να ανταλλάξουν ιδέες, απόψεις και εμπειρίες.

Το Νηπιαγωγείο Πέρδικας «ανανεώνει λοιπόν το ραντεβού του» με την μεθοδολογία CLIL το προσεχές διδακτικό έτος στην Κύπρο με περαιτέρω εκπαιδευτικές διερευνήσεις και δράσεις.